Amikor a babád elkezdi szilárd ételeket enni, az számunkra, szülőknek izgalmas időszak. Legyen szó épp csak a szilárd ételek elkezdéséről, egy olyan kisgyermekről, aki könnyen elterelhető az étkezések során, vagy egy válogatós evőről, aki nem akarja, hogy az ételek érintkezzenek a tányérján, lényeges választani magas minőségű tányérokat és tálakat sikeres étkezésekhez. Segíthetnek abban, hogy gyermeked érdeklődő és érdeklődő maradjon az étel iránt.

A legjobb babatányérok és tálak biztonságos, törhetetlen anyagokból készülnek, mint például a szilikon, és fontos tulajdonságokkal rendelkeznek a kisgyermekek számára, mint például a szívó alj és az olyan veszélyes anyagok mentessége, mint a BVA, BPC, ólom vagy ftalátok.

Gyermektányérok

Sokan nem fordítanak elég figyelmet a gyerekek számára vásárolt tányérokra. Fontolja meg néhány fontos tényezőt, mielőtt vásárolna a piacon elérhető sokféle kisgyermektányér egyikéből. Keressen olyan gyerektányérokat és tálakat, amelyeket a szülők és a gyerekek könnyen használhatnak, miközben elég tartósak ahhoz, hogy bármilyen esésnek ellenálljanak, például a Squishy Silicone szívótányérokat. Mindenképpen vegye figyelembe a termék praktikumát, funkcionalitását, ápolási utasításait, használhatóságát és anyagát.

Melyik tányér a legjobb: Osztott vagy sem?

Sok szülő azt kérdezi, osztott baba tányérokat kellene-e használniuk gyerekeik számára. Felmerül a kérdés, hogy az osztott tányérok használata elősegíti-e a válogatós evést. Azonban fontos megjegyezni, hogy ezek a tányérok nem okozzák a válogatós evést. Valójában a válogatós evés nagymértékben változhat az egyének között, és többféle okozhatja. Végül mind az osztott, mind az osztatlan tányérok előnyei vannak, amelyeket figyelembe kell venni a választás során.

Az osztott tányérok előnyei

Amikor gyermeked elkezdi a szilárd ételek fogyasztásának útját, az osztott szilikon tányérok csodálatos lehetőséget jelenthetnek számukra, hogy megvizsgálják és megértsék az ételek különböző típusait a tányérukban. Az osztott tányérok lehetővé teszik az egész étel egyidejű megtekintését. Amikor a gyerekek így elrendezett mindent látnak, egyenként választhatnak ki egy ételt, amelyet felfedeznek és megkóstolnak. Biztosan variálnak majd onnan tovább, ha úgy döntenek.

A Squishy díjnyertes kisgyermek szilikon tányérának három tökéletesen méretezett része tökéletes a szülők számára, hogy egészséges vacsorát készítsenek gyerekeik számára. A két nagyobb terület fantasztikus valami telítővel, mint például rizs vagy tészta, egy adag zöldséggel vagy gyümölccsel, és a kis kör alakú rész tökéletes kis adag ételekhez, mártásokhoz, szószokhoz és turmixpoharakhoz.

Osztatlan tányérok

Az osztatlan tányérok, mint például a mi Squishy könnyű merítős szívó tányérünk, sok előnyt kínálnak a növekvő gyerekeknek. Ahogy gyermeked túllép az egyetlen ételeket akaró szakaszon, egy nagyobb tányér felülete segíthet nekik több ételt felvenni a kanalukkal, kísérletezni az új ételek kombinációival, és gyakorolni finom motoros képességeiket. Az osztatlan tányérok szintén nagyszerűek különböző ételek, például tészta, rizottó vagy zabkása kiszolgálására.

Az osztatlan tányérok előnyei különösen akkor vannak, amikor gyermeked túllépett az “egyedülálló ételek” szakaszán, és olyan tányért akar használni, mint a szülei. A nem osztott szívótányér nagyobb felületével gyermeked több ételt vehet fel a kanáljával, kísérletezhet az új ételek kombinációival, sőt finom motoros képességeket is gyakorolhat. Az osztatlan tányérok szintén nagyszerűek különböző ételek, például tészta, rizottó vagy zabkása kiszolgálására. Sok hagyományos kisgyermektányér a piacon nem felel meg a tervezés és a funkcionalitás szempontjából, lapos felületekkel vagy alacsony peremekkel, ami könnyűvé teszi az étel kiszóródását, ami frusztrálóvá teszi az étkezést.

A Squishy könnyű merítős szívó tányérje magas merítő peremmel, ívelt falakkal és kibővített peremmel rendelkezik, hogy a baba könnyebben irányíthassa az ételt a kanálra, kevesebb kiszóródással.

Összefoglalva, mind az osztott, mind az osztatlan tányérok rendelkeznek egyedi előnyökkel. Tehát miért ne próbálnád ki mindkettőt, és ne használnád őket különböző étkezések és alkalmak során?