Az egyik legfontosabb tényező, amely befolyásolja egy babaáru biztonságát, az anyaga. A gyermektermékek gyakran különféle feltételeknek vannak kitéve, például nagyon magas hőnek a mikrohullámú sütőben és mosogatógépben.

A műanyag étkészlet sok szülő számára alapvető. Ez jó okkal van így, mivel a műanyag kényelmes, erős és olcsó anyag. Azonban, ahogy többet tudunk meg az egészségügyi hatásokról, amelyek a gyártási folyamattal járnak, a szülők egyre inkább biztonságos és praktikus alternatívát keresnek. Ennek eredményeként a gyártók más anyagokhoz fordultak, például az orvosi acélhoz. Az üveg is lehetőség bizonyos elemekre. Azonban például a üvegpalackok nehezek a kis kezeknek, és mi van, ha eltörnek?

Olyan nem mérgező valamit kell találnod, ami kivételesen tartós, hosszú élettartamú, könnyen tisztítható és megfizethető. Létezik egyáltalán ilyen varázslatos anyag?

A szilikon, különösen a Squishy babatálak színes szilikonjai megfelelnek ennek az elvárásnak. Mint egy élelmiszerbiztos anyag, a szilikont mindenhol megtalálhatod. Konyhai eszközök, számos csecsemőkori cumik, nasi tartók, sütőedények, szilikonos cumisüvegek és még játékok is szilikonból készülnek otthon. Szóval mi is a probléma a műanyaggal, és miért érdemes inkább szilikonra váltani?

A szilikon vegyianyag-mentes vagy sem?

Különösen fontosnak tartjuk, hogy termékeink ne tartalmazzanak biszfenol A-t (BPA). Már egy nagyon kis mennyiségű BPA is összefügg bizonyos rákos megbetegedésekkel, reprodukciós zavarokkal és károsíthatja a hormonrendszert. Aggasztónak kell lennie annak, hogy egy 2007-es tanulmány szerint a műanyag cumisüvegek több mint 90%-a kifolyatta a BPA-t. Ennek eredményeként a jogszabály mostantól BPA-mentes műanyagokat ír elő minden műanyag csecsemőtermékhez. Probléma megoldva, ugye? Nos, nem igazán. Úgy tűnik, hogy nem tudjuk elkerülni a problémákat a műanyag termékekkel! Egyre inkább rájövünk, hogy a BPA-alternatívák, mint például a biszfenol S (BPS) és a melamin, ugyanolyan, ha nem veszélyesebbek lehetnek, mint a BPA. Ez talán elkerülhetetlen, mivel a műanyagok kémiai reakcióképesebbek, mint a szilikon. Ez a reakcióképesség azt jelenti, hogy a műanyagoknak mindig van esélyük, hogy vegyi anyagokat áztassanak ki, ha felmelegítik őket. Míg a legtöbb műanyag a kőolajból származik, a szilikon a szilíciumból származik. A szilícium egy természetes anyag, és a Föld kérgének második leggyakoribb eleme. A szilícium egy inaktív elem is.

Lebomlás

A műanyag hatásának tanulmányozása a kisgyerekekre azt mutatja, hogy a gyerekek naponta milliószorosára bevételezhetik a mikroműanyag részecskéket. A gyerekek mikroműanyagokat fogyasztanak különböző módon, például rágcsálva a műanyag cumikat, poharakat, palackokat, kanalakat és így tovább. Ez problémásnak hangzik. A tudósok hozzáteszik, hogy ez nem kellene, hogy riasztson minket, mivel nincs elegendő kutatás arra, hogy a mikroműanyagok hosszú távon károsak lennének-e. Lehet, hogy bolondok vagyunk, de ha megakadályozhatnánk gyerekeinket abban, hogy naponta hatalmas mennyiségű mikroműanyagot fogyasszanak, azt választanánk. Feltételezzük, hogy te is velünk vagy ebben.

Nem fogjuk mikrohullámú sütőben melegíteni a műanyag babatálakat. Sajnos a babatermékekkel semmit sem lehet felmelegíteni úgy tűnik, mint egy kényelmetlen hátrány.

A megoldás egyértelmű. A szilikon ellentétben a műanyaggal képes elviselni a magas hőmérsékletet, és nem szabadít fel veszélyes anyagokat, mivel azok egyáltalán nincsenek benne. Ez a stabilitás a szilikon hypoallergén tulajdonságait adja, amelyek nélkülözhetetlenek a gyermektermékekben. A Squishy élelmiszerbiztos szilikonból készült étkezési eszközei sosem tapasztalnak olyan problémákat, mint a műanyag.

Tartósság

A szilikon hosszabb élettartamú, mint a műanyag. A szilikon stabilitása miatt továbbadhatod a szilikon étkészleteket a testvéreknek, ahogy a baba nő, és úgy maradnak, mint újak. A szilikon mikrohullámú sütőben és mosogatógépben is biztonságos, és nincs kockázat a kifolyásra. Nem minden szilikon azonos, de mi az 100% tiszta élelmiszerbiztos szilikonot használjuk, amelyet a legmagasabb szabványoknak megfelelően teszteltek.

A műanyag viszont idővel karcolódik és berepedezik, és minél többet használod őket, annál inkább tartanak élelmiszer-maradékokat és baktériumokat.

Átállás az biztonságos élelmiszerbiztos szilikonra: Amikor elkezded levezetni a babát a műanyag, üveg vagy orvosi acél cumisüvegekről, hogy folytathassák az önálló táplálkozásuk útját, szeretnél egy biztonságos alternatívát. Szilikon palackok, vagy még jobb, a Squishy fantasztikus szilikon turmix poharak, az igazán megfelelő választás. Termékeink biztosítják a babád biztonságát, miközben segítik őket az önálló táplálkozásban.

Összefoglalva

Különböző márkák kínálnak gyerekbiztonságú anyagokból készült baba termékeket. Az élelmiszerbiztos orvosi acél gyakorlati lehet, de ha vidám színekben szeretnéd őket, szükséged lesz szilikon borításra. Végső soron úgy gondoljuk, hogy a szilikon a válasz a műanyag általános jelenlétére. A szilikon hozzájárulhat a műanyagfogyasztás csökkentéséhez, hogy ne kerüljön a környezetbe, mert a szilikon tartós és hosszú élettartamú. A Squishy élelmiszerbiztos anyaga tökéletes a gyerekek számára, és évekig védi a család egészségét.